I wanna be the Prism

Creator: dagger

Average Rating
8.0 / 10
Average Difficulty
53.9 / 100
[Download Not Available]
     Speedrun Leaderboards

Tags:

Adventure (5) Gimmick (3) Boss (1) Puzzle (1) Destination (2) Quiz (1)

Screenshots

  • by GaspacoZanis
  • by Klazen108
  • by Klazen108
  • by Klazen108
  • by GaspacoZanis
  • by Klazen108
  • by GaspacoZanis
  • by GaspacoZanis
  • by GaspacoZanis
  • by GaspacoZanis
  • by Klazen108
  • by GaspacoZanis
  • by Klazen108
  • by GaspacoZanis
  • by GaspacoZanis
  • by WildSeven
  • by GaspacoZanis
  • by Klazen108

17 Reviews:

sunbla
i still remember the day this came out and everyone just got surprised again what gimmicks dagger can pull off that haven't been around before. overall the game is not too hard and for some extra challenge the newest version has even some pretty tricky secrets you can go for. final boss is inspired by destination final boss but definitely has a unique feeling to it and is not that hard anyways.

Read More

[3] Likes
Rating: 9.0 90       Difficulty: 45 45
Feb 11, 2015
GaspacoZanis
Review is based on clear without any secrets and has explanation of quiz stage.

Really well-produced and quite long adventure game made by Dagger!
Game has variety of content and variety of gimmicks. Every of 8 stages feels with its own charm and with its own approach. Water stage allows to feel real adventure soul by solving step-to-step puzzles to progress in this mini-adventure. Lava stage gives unusual gimmick of arcade fruit-kid, which can only jump, however allows to feel unusual arcade style. Desert stage and infinity jump stages creates awesome atmosphere with soundtrack and visuals, which makes gameplay really fun for the player. Gimmicks itself are really creative too, starting from several layer gameplay and ending with fruit which is around kid and which changes its size on kid's left or right movements. Game also has unique white & black reminiscence of other stages final stage, which has pretty fun and quite unsual needle. And at the end of this journey there is very unique Destination-like final boss, which has very inteersting attacks followed by very fitting soundtrack.

What are issues of this game? The biggest issue is restarting music, which restarts on every stage, except the final one, which means that it was made intentionally, which is weird for this creator, since such a weird memes I quite didn't expect from Dagger (or how can you explain restarting music?). From gameplay I have heard that many people used to hate the last desert stage save due to its precise and quite whimsical timing. In my opinion, it isn't as hard as it may look if you try to find rhytm on which to synchronically go forward or trying to find beat of music (which is possible since music restarts). I beat in like 10-15 minutes in-game time and didn't find it as hard as some other people do, however I understand that it may be really hard for some people. I would recommend to not go in panic, but just to thing twice of strategy and trying to be calm as possible. Boss, in my opinion, is really well-made, however it is quite long and blue 2 and final attacks are quite hard and can be easy to choke, which may lead to frustration on the boss if you choke too many times, but I didn't find it as big issue, since boss has very fair RNG. And last issue, in my opinion, is quiz stage, which for most part is totally unobvious for those who doesn't know Japanese, so I will write what the quiz stage is all about, giving my comments and answers (solution to the answer I won't mark as spoilers, only answers, so be careful!)

It consists from 8 questions.

1) You see a room with number 384. Correct answer: 384. Very easy to figure out.

2) You see a room with number 256, but PC is upside-down. Correct answer: 952.Nothing too hard either.

3) You see a room with some Japanese signs. Correct answer: 024. This one is a total joke for those who are not Japanese. You have to write numbers on which you can type these Japanese symbols on Japanese keyboards. Just no comment. What this question has forgotten in this game?

4) You see a room where is one red Japanese sign, which means something like 'death' or 'perished ones'. Correct answer: Number of your current death quantity. Well, this one you can technically guess, however it doesn't help that it is on Japanese.

5) You see a room where is a picture of mouth holding cheese. Correct answer: 493. This one is even more silly than previous ones. You have to right-click on PC to see correct answer... Right-click is very unbvious, in my opinion, and that was thing, which already disliked that was used in I wanna be the Air/.

6) You see a room with only save and PC. Correct answer:7962. For the answer you should look on game's window. In my opinion, very clever way to hide answer and I liked it.

7) Same as in question 6. Correct answer: 3478. For the answer you should shoot the save and look on it for the correct answer. Hard to say how hard it is to find out this answer for those who are not very familiar to fangames, but if you know fangames quite well, then most likely this is going to be easy one, and personally, I liked this one.

8) You see a room where has appeared some block and button on its side. Correct answer: 6621. The correct answer will be already written in text box if you don't shoot the button. Clever one and quite eays, I guess.

9) You see screen with some flames and 'Read me' file, where is something written in Japanese. Correct answer: 5619. To find out correct answer you should open new 'ŗead me' file, which will be appeared, in which is written the correct answer. I guess, this is my favorite question, which is possible to guess at least.

10) You see a purple coin, which you need to clear this stage and see portal to exit the room. To get the coin, you have to left-click on the coin. Also, if you scroll-down, then you will find the hidden secret star, on which you have to click on to get it .

Overall about quiz stage: It would be really good if questions 3-5 wouldn't exist. I wouldn't even mind if question 5 would exist, but I don't know why questions 3 and 4 exist if the most of people won't be able to guess them, and even if you guess the 4th question, then fine, but I don't know how many IQ you should have to blindly guess 3rd question, really.

Overall opinion about the game: As I said, the game has its pros and cons, but I am still very glad that I played this game! If you are unsure about desert last save, then I would recommend to play desert stage as last stage (or first stage if you want to play less frustrating stages after that, like I did). Also I would recommend to play game blindly, except for quiz stage, on which I would suggest to look on for correct answers if you are totally clueless of an answer. Definitely would suggest this game for upper-beginner players to play this game and if you aodre this game, then I may suggest to try beating game with secrets, even though I don't know how hard they are, since I played without secrets. Would recommend even if you don't do K3 Storm Peak challenge.

Read More

Tagged as: Adventure Gimmick Destination Quiz
[1] Like
Rating: 8.0 80       Difficulty: 48 48
Jul 30, 2019
Quietly1999
The author's game is mostly fun.

Read More

Tagged as: Adventure
[1] Like
Rating: 9.1 91       Difficulty: 70 70
Aug 13, 2017
Mrzwanzig
Old adventure game that has a lot of neat ideas, though the execution in many places leaves a lot to be desired in my opinion. My favourite is the rolling stage, the others I can mostly take or leave. Final boss is also enjoyable (it's hard to mess up a Destination style boss really). Score would be a 6.8 but I said on stream that it deserves an extra half a point for using The Extreme from FF8. :)

Read More

[0] Likes
Rating: 7.3 73       Difficulty: 51 51
Oct 28, 2019
Purplemirror
Good game.
However, Patchouli's Undine Princess spell(BLUE PHASE 2) and the final spell are 2 hard 4 me.

Besides, I can promise that THE SPIKE CONVEYOR is THE BEST THING you can see in Scapegoat and Prism. Just to mention.

Read More

[0] Likes
Rating: 9.2 92       Difficulty: 64 64
May 8, 2018